castellano française english
  Comarca de la Cerdanya.
La Gran Vall del Pirineu

La Cerdanya comarca catalana, natural per excel•lència, forma una unitat fisiogràfica definida per uns trets orogràfics, climàtics i històrics que li atorguen un caràcter molt particular. Integrada, principalment, per l'alta Vall del Segre, la Cerdanya és una de les valls més amples d'Europa, on hi destaquen la seva altitud mínima (uns mil metres) , la seva orientació d'est a oest i una elevada insolació de l'ordre d'unes 3.000 hores de sol a l'any.
El conjunt muntanyós està conformat per la Serra del Cadí (meitat occidental), la Serra del Moixeró i altres massissos més orientals com la Tossa d’Alp i el Puigllançada, i el massís de Pedraforca, ja dins del Berguedà
La diversitat i bellesa paisatgística és molt evident: des dels trets purs del mediterrani fins als prats alpins de nivells culminals, tot trobant-nos amb boscos submediterranis, fagedes, boscos boreals de pi roig i els boscos de coníferes sub-alpins, amb el pi negre i l’avet. La vegetació del Parc es considera d’un interès especial, doncs les baixes temperatures, així com l’alta humitat de la zona i la seva altitud han contribuït a l’existència d’espècies que no són pròpies de l’àrea del mediterrani, sinó del nord d’Europa i de les altes muntanyes europees o alpines.
La Cerdanya és un lloc ideal per gaudir de l’esport en un entorn únic, un entorn que ens ofereix un gran ventall de possibilitats per realitzar qualsevol tipus d’esport, rutes amb BTT, senders de petit i gran recorregut, esquí nòrdic, esquí alpí, camps de golf, hípica, pesca, alpinisme, escalada, raquetes de neu,... a la comarca trobaràs empreses especialitzades en aquests esports, amb professionals que faran d’aquestes activitats una aventura segura.

... imaginat tot això en una sola comarca.


Visiti la Cerdanya en 360º, una nova experiència per a connèixer la comarca i els seus paratges, establiments, hotels, restaurants, excursions, monuments. Clica AQUÍ


::: INTERESANT :::
-ROMÀNIC-
La Vía Romànica...
-AGENDA-
Festes i esdeveniments de la comarca
-ALLOTJAMENTS-
Tots els allotjaments de la comarca
-RESTAURANTS-
Disfruti dels nostres millors menjars.
-TURISME ACTIU-
Una gran oferta d'aventura
-RUTES I SENDERISME-
Gaudeix de fabuloses rutes en BTT i a peu.
::: ACTUALITAT :::
• Permisos de caça d'isardsPatronat Comarcal de Turisme de la Cerdanya - 0034 972 140 665 – info@cerdanya.org