El Camí dels Bons Homes és un itinerari turístic transpirinenc  de aproximadament 200km que va des del Santuari de Queralt (Berga- Catalunya) al Castell de Montsegur (Arièja- França). Aquest itinerari rememora l’exili dels càtars occitans, anomenats altrament Bons Homes i Bones Dones,que promovien el cristianisme pur i senzill, basat en l’espiritualitat i en contra de l’autoritària, corrupta i ostentosa Església catòlica del S.XIII.

Actualment convertit en Sender de Gran Recorregut (GR-107), el Camí dels Bons Homes es pot recórrer a peu, a cavall i en la majoria de trams en BTT.

També es poden descobrir en cotxe els pobles on van viure els Bons Homes recorrent les comarques del Berguedà, la Cerdanya, l’Alt Urgell  i l’Arieja.

De manera individual o organitzada podeu descobrir uns paisatges encisadors escoltant la remor de l’historia, disposant d’un ventall de serveis com oficina de informació específica, allotjaments, guies de muntanya,transport de equipatge, agències de viatges i taxis.

Més informació: www.camidelsbonshomes.com

LOCALITZACIÓ

El Camí dels Bons Homes transcorre entre les muntanyes del Pirineu català i francès.

La ruta comprèn les comarques del Berguedà, la Cerdanya, l’Alt Urgell i el Solsonès, a Catalunya; i l’Arièja a França. Les ciutats importants més properes són Barcelona, a Catalunya, i Toulouse, a França.

X