Esquí Alpí

Estació degana dels esports d’hivern a Espanya, es caracteritza pel seu esperit esportiu i modern. La majoria de la seva extensió està situada a Cerdanya. Amb una cota màxima de 2.537 m i una mínima de 1.700 m, en total disposa de 67 km de pistes d’esquí i una innivació artificial de 28 km (46% de l’àrea esquiable). De les 61 pistes d’esquí alpí, 17 són verdes, 18 blaves, 19 vermelles i 7 negres. Compta, a més, amb un snowpark de grans dimensions, el super pipe més gran dels Pirineus, 14 remuntadors mecànics i diverses zones especials: pista de trineus, snowparks, pistes de raquetes de neu, estadis FIS, entre d’altres.

Entre els diferents serveis a pistes i a peu de pistes, ofereix: 8 escoles d’esquí, 1 centre d’esports adaptats, 6 bars i restaurants, 3 zones infantils i parcs de neu, 3 taquilles, 1 centre d’informació i reserves, 7 pàrquings, 1 bus intern, 1 centre mèdic i un establiment de lloguer de material d’esquí. Dins l’oferta lúdica per al públic no esquiador ofereix un gran nombre d’activitats: excursions en màquina trepitjaneu, raquetes de neu o segway sobre neu.

Es troba a la muntanya de la Tosa, 2.535 m, a la comarca de Cerdanya, entre els termes municipals d’Alp, Das i Urús. En total, disposa de 74 km i 65 pistes, entre les quals: 9 són verdes, 24 blaves, 23 vermelles i 9 negres. L’estació té 18 remuntadors, 5 telecadires, 7 teleesquís, 4 cintes transportadores i 2 telecordes.  Amb un desnivell de 935 m, la cota màxima se situa a 2.535 m i la mínima, a 1.600 m. Compta, a més, amb 536 canons de neu, 935 m desnivell de pistes innivades i 45 Km de pistes amb neu produïda.

Aquesta estació s’ha convertit en la capital de l’esquí nocturn dels Pirineus. De nit, amb la il·luminació de les pistes, Masella es transforma, i és el moment de gaudir de la màgia de la nit. Esquiar en horari nocturn és tota una experiència que s’ha de viure. Masella és l’estació amb més kilòmetres il·luminats de tot el Pirineu.

La unió de les estacions d’esquí de La Molina i Masella i forma un dels dominis esquiables més grans dels Pirineus, amb 141km de pistes.

El telecabina Alp 2500 és el remuntador encarregat de connectar ambdues estacions. En només 8 minuts cobreix els gairebé 3 km que separen l’aparcament de Cap de Comella de La Molina de la cota 2.340 a la Tosa d’Alp. En total compta amb 119 pistes, de les quals: 22 són verdes, 41 blaves, 40 vermelles i 16 negres. Els seus 32 remuntadors tenen capacitat per transportar 41.180 esquiadors per hora. La xarxa de neu produïda, amb 962 canons de neu, cobreix un total de 69 km de pistes.

Esquí Nòrdic

L’estació d’esquí d’Aransa es troba a la vessant sud del Pirineu, a la comarca de Cerdanya, a 5 km del poble d’on pren el nom. Els circuits de l’estació transcorren per frondosos boscos de pi negre i travessen prats d’alta muntanya.

Tot i que l’esquí nòrdic és l’activitat principal de l’estació amb 31 km de pistes, també s’hi poden fer excursions amb raquetes de neu (15 km d’itineraris) i, a l’estiu, gaudir de l’àmplia xarxa de senders que es poden recórrer a peu o amb BTT. L’estació disposa d’aparcament, restaurant, cafeteria i allotjament.

Oberta l’any 1993, és una estació de titularitat municipal de l’Ajuntament de Guils de Cerdanya. És una àrea amb moltes possibilitats pels aficionats a l’esquí de fons, gràcies a la seva situació geogràfica en un vessant d’influència atlàntica.

En total compta amb 45 km de pistes, amb una xarxa de 25 possibles circuits independents i intercomunicades, de dificultat i nivell divers: 6 verdes, 3 blaves, 7 vermelles i 1 negra. Cota mínima 1.905m i màxima 2.080m. L’estació disposa d’una gran oferta d’activitats pensades per a tots els públics: circuits de raquetes de neu, parc de neu infantil, escola d’esquí i zona de trineus per a nens.

Situada a la part més occidental de la comarca, davant de la Serra del Cadí, ofereix excursions de muntanya, entre les que destaquen: Estanys de la Pera, Tossa Plana de Lles (2.916 m), Estany de l’Orri, GR-11 variant 10 (Transpirinenca), Estanys de Setut, GR 107 (Camí dels Bons Homes). En total compta amb 36 km de pistes: 4 verdes, 5 blaves, 6 vermelles i 2 negres.

X